MISSA INTE ÅRETS HÄFTIGASTE HALLOWEENFEST PÅ M/S BIRGER JARL!

Allmänt / Permalink / 0
Hej mina vänner!

Många undrar när det är Halloween och när ska man besöka gravplatsen. Halloween är på fredag och etikettdoktorns minnesregel lyder: ”Bus på fredag och ljus på lördag!” Men naturligtvis gör man som man vill. I USA m fl länder är det 31 oktober, men hos oss är ”aftonen” på fredag innan Alla helgons dag. Halloween är en ganska ny tradition i Sverige så därför uppstår det lätt förvirring.

I USA och i andra länder är fortfarande alltid Allhelgonadagen 1 november. Därför firar USA Alla helgons afton (all hallows eve) dagen innan alla helgons dag. De firar alltså Halloween med ”bus eller godis” aftonen, dvs den 31 oktober som är idag när jag skriver detta. Precis som vi firar midsommarafton före midsommardagen, påskafton före påskdagen, pingstafton före pingstdagen, julafton före juldagen och nyårsafton före nyårsdagen. När jag tänkte på detta klarnade allt för mig! :)

I Sverige firas Halloween på fredagen innan första lördagen i november. Och det är väl bra… vem vill ha spökfest på en vardag om man jobbar dagen efteråt! :) Ordet Halloween är en sammandragning av ”All Hallows Eve”. Från början var Halloween en högtid främst för barnen, men idag firar nog vuxna det lika mycket och klär ut sig i spökkostymer och det är bra att kunna släppa loss ibland, eller hur?

Personligen tycker jag det är viktigt att besöka sina anhörigas gravplatser någon dag runt Alla helgon helgen. Jag besökte min mammas grav idag i Vaxholm. Förra året var jag på helgen och det är väldigt vackert att se alla ljus tända.

Vill ni släppa loss och ha en riktigt rolig Halloweenfest kommande helg så ger jag er här ett supererbjudande!

ÅRETS HÄFTIGASTE HALLOWEENFEST KOMMER ATT HÅLLAS PÅ M/S BIRGER JARL! Båten som entreprenören Leif-Ivan Karlsson har köpt och renoverat.

Det kommer att hållas två fester, fredag 4 nov och lör 5 nov. Festen startar kl 18.00 och håller igång till 01.00. Den med den snyggast utklädnaden vinner ett fint pris! Använd fantasin och jag kan rekommendera att köpa en klädsel på t ex Buttericks, Partykungen eller Roliga prylar.

För endast 350 kr får du ett paket där en fördrink ingår, en fantasifull buffé och ett glas öl/vin/alkoholfritt.

Scenen tas över av det legendariska bandet BAD INFLUENCE! Då M/S Birger Jarl har flera lokaler kommer det även att finnas Dj´s och andra överraskningar ombord. Åldergränsen är 18 år.

Endast entrébiljett som gäller efter kl 22.00 kostar 200 kr för er som inte vill missa bandet Bad Influence.
”COME WITH US
AND YOU WILL SEE
THIS OUR TOWN OF
HALLOWEEN!”
Vi ses på M/S Birger Jarl!

Kramar från er Sara.
10 snabba med Leif-Ivan & Rabatt på Julbord!

Allmänt / Permalink / 2
Hej mina fantastiska vänner!

Hoppas det är strålande med er och att ni ser fram emot julen och att få äta julbord! Jag tycker det är så mysigt när första snön kommer och ljusstakarna lyser i alla fönstren. Glädjen att få se min hund rulla i snön och speciellt Lucia tycker jag mycket om. Fram med pepparkakor och glögg, sitta och mysa i soffan.

Leif-Ivan Karlsson känner nog dom flesta till. Nyligen har programmet Fam Karlsson gått på tv. Leif-Ivan är super-entreprenör och älskar att jobba. Han är 56 år gammal och hans fru heter Susanne, 51 år. De har barnen Tony 35, Angelica 28 och Pierre 26 år. Ja Angelica blir 28 år imorgon den 27 oktober. :) Stort Grattis Angelica! säger jag.

Jag tror att Angelicas bästa födelsedagspresent blir dottern Isabelle som beräknas födas i januari. Det känns lite speciellt för mig för min son Alexander (inte hennes kille Alexander :) ska bli Gudfar till deras dotter. Angelica hoppas att dottern ska födas på hennes och sin kille Alex 1 års dag den 11 januari så vi får hoppas på det. :)

Jag kommer i min blogg att följa familjen och låta er ta del av det.

Leif-Ivan har tolv företag och förädlar bolag, fastigheter, företag och allt han kan ta i. :) Han är arbetsnarkoman och är nästan aldrig ledig. Familjen bor i två lyxvillor. Ett är byggt på ett stort berg i Tullinge och det andra finns i Florida där han just nu befinner sig.

Huset i Tullinge heter ”Chateu eagle Mountain”. Det är för att hela berget som ligger bredvid heter Örnberget och Leif-Ivan är mycket faschinerad av örnar. Huset har 700 kvadratmeter bo-yta, 22 rum och fyra våningar. Utanför finns en egen sjö med palmer och vattenfall på berget. Huset i Florida är 550 kvadrat.

I huset i Tullinge står en omtalad guldsoffa. Det är bara Leif-Ivan och Saddam Hussein som har, eller hade den gruppen. De är handsnidade och pläterade med äkta bladguld. Inte så bekväm att sitta i men fin! :)

Jag ställde 10 snabba frågor till Leif-Ivan och här får ni läsa hans svar!

- Ditt bästa tips att bli framgångsrik?

- Satsa på nåt som du tror på, var energisk kämpe för det flyger inga stekta sparvar i mun. Sätt upp höga mål! Ge inte upp, utan i uppförsbackarna gasar du mest i! Var positiv och tänk rätt! svarar Leif-Ivan.

- Vilken kroppsdel är du mest nöjd med? undrar jag.

- Faktiskt ingen, men hjärnan är ju mitt bästa och mest använda redskap!

- Vilket är ditt största misstag i livet?

- Att lita på fel människor! Där har förluster mest uppstått.

- Hur ska du göra för att gå ner i vikt?

- Total ändrad kost och livsstil och jag kommer att lyckas! :)

- Kommer du att bli en superbra morfar till Isabelle?

- Jag kommer att bli världens bästa moffa och hon den mest bortskämda i världen och moffa blir poppis! :)

- Vad ska du göra i framtiden för att uppfylla alla dina drömmar? frågar jag vidare.

- Jag har nog uppfyllt alla drömmar, nu fattas det att varva ner tempot så gott det går!

- Dina bästa råd för ett lyckligt förhållande?

- Kärlek, beröm och var snälla och uppskatta varandra!

- Hur var din uppväxt Leif-Ivan?

- Jag har haft en trygg och bra uppväxt i ett litet samhälle, liksom en skyddad enkel värld och två syskon.

- Om du kunde bestämma en endaste sak i världen, vad skulle du bestämma då?

- Att vi fick politiker som tänker rätt och framförallt gör rätta beslut och handlingar så kronan kan förstärkas och vi kan få tillbaka framtidstron som försvunnit.

- Berätta något som ingen vet om dig! (tills nu:)

- Jag är känslig och kan gråta till barnfilmer! Och jag är en makalöst snäll och omtänksam person!

Snäll och omtänksam tror jag vi redan vet. Tack Leif-Ivan för dina svar! :) Intressanta svar, men skäm inte bort Isabelle för mycket bara är mitt råd. Jag tror det blir svårare för barn att stå på egna ben som vuxna om dom får allt serverat på fat som barn. Då kan det blir en chock i livet att man ibland måste kämpa, att livet inte alltid är en dans på rosor.

Som ni kanske vet så har Leif-Ivan köpt båten Birger Jarl! Han har renoverat upp den och det är jättemysigt därinne. Jag har själv besökt båten. Fr om 19 november kommer det att bli Julbordskryssningar med underhållning och här kommer ni att få ETT FANTASTISKT ERBJUDANDE FRÅN MIG!

På BIRGER JARL får du ett julbord med helhetskoncept! Du får börja med mingel och glögg i den mysiga Pianobaren eller den härliga Cocktailbaren. Middagen serveras i Remmaren och Roslagen.

Det bjuds på klassiska delikatesser gjorda på endast de bästa råvarorna. Julbordet är berikat med massor av läckerheter så du kommer att hitta något som faller just dig i smaken.

Efter middagen är du/ni välkomna upp i Cocktailbaren eller Pianobaren för efterrätt och möjlighet att köpa avec finns. Cocktailbaren har en enastående utsikt över djurgården och Gamla stan. Perfekt för att lyssna på musik, äta gott och få en god drink om man vill.

Kryssningar görs alla dagar från kl 12-15. Sittningstiderna är för Roslagen: 11.30-14.30, 15.00-18.00 och 18.30-21.30. Sittningstiderna för Remmaren är: 12.00-15.00, 16.00-19.00 och 19.30-22.30.

Birger Jarl ligger vid Stadsgårdskajen 156. En kort promenadväg från Slussen. Tag med din familj, kollegor eller bjud dina anställda på en härlig Julbordskryssning med underhållning och njut av stans bästa utsikt!

Bokningen gör du på hemsidan: http://www.msbirgerjarl.se
Det går också bra att boka julbord via mail: restaurang@msbirgerjarl.se
eller ringa tel: 08-684 101 30 och uppge KODEN: SaraperlerosKryss.

DITT UNIKA ERBJUDANDE:

UPPGE KODEN: SaraperlerosKryss
När du bokar julbordskryssningen så får du hela 100 kr rabatt!
Du betalar då endast 395 kr istället för 495 kr!
 
Det gäller för kryssningar måndag till fredag.

VÄLKOMNA!

Ha nu en underbar dag och njut av livet!
Många kramar från Er Sara.

Martina Haag: - Att vinna var helt fantastiskt!

Allmänt / Permalink / 0
Hej på er alla fina!

Jag har haft flera framgångsrika kvinnor senaste tiden som gäster i min blogg och nu kommer en till. :) Det är en ära för mig att få presentera författaren, skådespelaren och föreläsaren Martina Haag!

Nyligen utsågs Martinas bok ”Det är något som inte stämmer” till Årets Bok av Bonniers Bokklubb, efter en omröstning bland läsarna. Det ärofyllda priset delades ut i Göteborg under bokmässan. Jag har inte läst boken, men den är säkert jättebra! GRATTIS!

Martina Haag är född 9 juni 1964 på Lidingö. Hon har gått på Calle Flygare Teaterskola och har medverkat i många filmroller. År 1995 hade hon en roll i filmen ”Älskar, älskar inte”. Efter det ”Percy tårar”, ”Adam och Eva” samt ”Underbar och älskad av alla”. Den senare är en film efter hennes egen roman.

År 2012 vann Martina ”På spåret” tillsammans med dåvarande maken Erik Haag. Det var en stor livskris för Martina när hon efter 18 år tillsammans skilde sig från Erik. Hon slutade äta och kunde knappt sova. Så skönt för henne att livet har vänt nu. Det är alltid tufft när man är i en jobbig situation, men så skönt när man kommit ur den och kan blicka tillbaka och tänka att ”jag klarade det”.

- Hur stor del av året skriver du böcker? frågar jag Martina.

- Jag skriver året om! Antingen böcker eller filmmanus.

- Hur kändes det att vinna Årets bok 2016?

- Det känns fantastiskt! Det är ett enormt fint pris, just att det är läsarna som har röstat fram den, svarar Martina. En stor ära! Speciellt i den svåra konkurrensen som t ex Elin Olofssons ”Gånglåt” och Elena Ferrantes ”Min fantastiska väninna”.

- Du har haft roller i olika filmer. Vilka roller gillar du mest? frågar jag vidare.

- Jag tycker att det är fantastiskt roligt att göra film på mina böcker och sen göra huvudrollen, som i ”Underbar & älskad av alla” och ”Glada hälsningar från Missångerträsk”. Men fint att även få vara med i tv-serier som nu senast 30 grader i februari på SVT.

- Du tycker om att löpträna vet jag. Hur ofta springer du?

- Jag springer två gånger i veckan, 1 mil, men också ett maraton per år. Varje gång i ett nytt land. Bland annat har jag sprungit Venedig Marathon, Istanbul Marathon och Marrakech Marathon. Senast sprang jag Loch Ness Marathon. Jag kan rekommendera Medoc Marathon i Frankrike. Det går genom vingårdarna och alla är utklädda! :)

Bra tips till er som gillar att springa! :) Martina berättar vidare……..

- Jag har precis släppt en kokbok som heter ”Du är min bästa vän och jag tycker så mycket om att komma på middag hos dig”. Den har jag skrivit tillsammans med min gamla barndomskompis Clara Block Hane.

Det var en lång titel! :) Martina och Clara har känt varandra sedan de var barn och lagat många måltider ihop. Det är en underhållande kokbok med recept på enkel och god mat för alla sällskap och årstider.

Eftersom jag är så stor djurvän så kan jag inte låta bli att fråga Martina om hon har något djur?

- Jag har en katt som heter Törnrosa som är 100 år typ! :)

Dagens citat ifrån mig får handla om böcker. Tills vi hörs nästa gång; SKÖT OM ER! KRAM! SARA.

”LÄSNING ÄR FÖR SJÄLEN, VAD GYMNASTIK ÄR FÖR KROPPEN!” :)Till top